'Fuck 2015', Jeffrey Herlings stopt dit jaar met motorcross door blessureleed

26 juli 2015 om 12:49
nl
Het seizoen van motorcrosser en WK-leider Jeffrey Herlings uit Elsendorp is voorbij nadat hij zaterdag op het circuit van Loket in Tsjechië ten val kwam en zich wederom blesseerde. Herlings wil voorlopig niets meer met de sport te maken hebben.
Geschreven door

De WK-leider in de MX2-klasse landde na een sprong op een andere coureur. Hij viel en moest met de ambulance worden afgevoerd, vermoedelijk met een ernstige heupblessure.
Tweede keerHet is voor het tweede jaar op rij dat Herlings het wereldkampioenschap kan vergeten door blessureleed. Eerder had hij al een ernstige pinkblessure, waarvan hij deze week op het nippertje herstelde voor Tsjechië. Herlings reageert dan ook bijzonder teleurgesteld en cynisch.
"Hoeveel pech kan iemand hebben? Ik doe dit seizoen niet meer mee. En raad eens? Ik ben daar blij om! Fuck 2015", zo schrijft de topsporter stellig op zijn Facebookpagina.
'De duivel zat in mij'Herlings belooft dat hij in de toekomst weer kampioen wordt. "De rest van het team, mijn sponsoren en mijn partners: bedankt. Sorry, ik vocht zo lang ik kon. Maar ik denk dat de duivel in mij zat de afgelopen 369 dagen."
De sporter sluit af met een bedankje richting zijn familie en zijn vriendin. "Grote dank voor mijn vriendin, die altijd achter me stond. Ik houd zoveel van je. Sorry dat ik iedereen teleurstelde. Ik heb er geen woorden voor."
Verschillende keren gecrashtHerlings bouwde dit jaar een enorme voorsprong van 129 punten op in de strijd om het wereldkampioenschap tot het noodlot toesloeg. In Spanje crashte hij door een mislukte sprong.
Zie ook: Jeffrey Herlings gecrasht in Duitsland [VIDEO]
Tijdens een race in Duitsland brak hij zijn sleutelbeen door een volledig mislukte sprong. Bij de volgende race in Zweden liep de 20-jarige sporter een lelijke wond op aan zijn pink. Hij miste de Grote Prijs van Letland en wilde juist dit weekeinde in Tsjechië weer meedoen om de punten.   Tim GajserDe Sloveen Tim Gajser heeft op dit moment de beste papieren om wereldkampioen te worden in de MX2-klasse. De coureur van Honda heeft zes races voor het eind een voorsprong van 25 punten op de Zwitser Valentin Guillod.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.