NAC-supporters bombarderen Tilburg (met briefkaart) tijdens open dag

26 juli 2015 om 16:36
nl
Ondanks de degradatie van NAC gaat het goed met de verkoop van seizoenkaarten. De Bredase voetbalclub heeft er al ruim 9100 verkocht. Volgens de medewerkers van fanzine De Rat is dat echter niet genoeg. Via een speciale briefkaart, waarop een gebombardeerde skyline van Tilburg staat, willen zij nog meer zieltjes winnen.
Geschreven door

Fanzine De Rat heeft de zaken rigoureus aangepakt. Voetbal is oorlog moeten medewerkers gedacht hebben. Via de briefkaart, die zondag wordt uitgedeeld tijdens de open dag van NAC, roepen zij hun medefans op om ook een jaarkaart te kopen.
Tilburg is oorlogsgebiedOm mensen over de streep te trekken, wordt aartsrivaal en buurman Willem II uit Tilburg op de korrel genomen. Op de voorkant van de briefkaart zijn soldaten te zien die een grote NAC-vlag op Tilburgs grondgebied planten. De afbeelding is gebaseerd op de beroemde foto uit 1945 waarop militairen de Amerikaanse vlag planten op het Japanse eiland Iwo Jima.
Om de vlag heen is oorlogsgebied te zien, met het Interpolis-gebouw en de Heuvelse kerk in brand na een bombardement.
Ludieke strijd"Er is een beetje een strijd gaande tussen NAC en Willem II over het aantal verkochte seizoenkaarten", zegt een van de initiatiefnemers. "Wij verkopen er altijd meer in Breda en dat gaat ook nu weer gebeuren. Ook al spelen we een jaartje in de eerste divisie. We verklaren ze natuurlijk niet echt de oorlog, het is ludiek."
Op de achterkant van de kaart staat een oproep die verwijst naar pamfletten uit de Tweede Wereldoorlog, waarbij mensen werden opgeroepen hun taak te vervullen. 'Breda geeft nooit op en zet altijd door. Ook gij zijt niet gevrijwaard van uwen tweewekelijkse taak aan het front', is de boodschap.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.