Video

Dierenopvangcentrum in Uden puilt uit met gedumpte 'vakantiekatten'

26 juli 2015 om 20:13
nl
Diëgo, Milan en Buddy zijn drie van de honderden katten die in het dierenopvangcentrum HoKaZo in Uden zitten. Ze delen hetzelfde lot: ze zijn gedumpt door hun baasje. Dit omdat zij de extra zorg voor een nestje kittens niet aan kunnen of omdat zij liever op vakantie gaan zonder hun huisdieren naar een geschikt opvangadres te brengen.
Geschreven door

Elk jaar opnieuw zorgen de zomermaanden voor topdrukte in de Brabantse dierenasiels. Dit jaar zijn er zelfs zo veel katten dat het dierenopvangcentrum in Uden plek tekort komt en dus pleeggezinnen nodig zijn.  
Een nieuwe startHet asiel zet alle zeilen bij om de diertjes gezond aan een nieuw baasje te helpen. "We enten alle katten in en ze krijgen een chip", vertelt dierenverzorgster Elise Daanen. Ook worden de katten ontwormd, ontvlooid en gesteriliseerd of gecastreerd.
Op die manier hopen ze bij HoKaZo de populatie van katten terug te dringen zodat het probleem volgend jaar niet nog groter wordt.
PleeggezinnenZoals Diëgo, Milan en Buddy zijn er dus nog honderden andere katten. Maar daarvoor is geen plek meer in het asiel. Die zijn door het dierenopvangcentrum bij een pleeggezin ondergebracht. "Bijvoorbeeld omdat ze nog geflest moeten worden omdat de moederkat is overleden, maar ook omdat sommige kittens buiten het asiel een grotere overlevingskans hebben omdat de infectiedruk hier hoog is."
Daarbij leren de kittens in een pleeggezin in een huiselijke situatie op te groeien. Het dierenopvangcentrum hoopt dat de meeste dieren voor het einde van het jaar een nieuw baasje hebben.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.