Video

140.000 euro rijker, Michael van Gerwen wint World Matchplay

27 juli 2015 om 11:34 • Aangepast 21 november 2020 om 16:55
nl
Michael van Gerwen heeft zondag het prestigieuze dartstoernooi World Matchplay op zijn naam geschreven. De 26-jarige darter uit Gemonde rekende in de finale in de Winter Gardens in Blackpool overtuigend af met James Wade. Van Gerwen versloeg de Engelsman met 18-12.
Profielfoto van
Geschreven door

Wade kon Van Gerwen in het begin nog aardig bijhouden, maar zag 'Mighty Mike' bij een stand van 6-6 zijn eerste break forceren. Daarna ging het hard en stond de Nederlander ineens met 10-6 voor.
Die achterstand kwam Wade niet meer te boven, ook al haalde Van Gerwen niet eens echt zijn topniveau. MVG liet 'slechts' een gemiddelde score van 99,91 punten per beurt noteren, maar gooide wel 41 procent van zijn dubbels raak. Het bleek meer dan genoeg voor de winst.

Wachten op privacy instellingen...

Opvolger van Phil TaylorVan Gerwen mag zich door de eindzege de trotse opvolger van Phil Taylor noemen. De levende dartslegende uit Engeland won het toernooi de afgelopen zeven jaar en in totaal al vijftien keer. In 2014 moest Van Gerwen lijdzaam toezien hoe 'The Power' er met de zege vandoor ging (18-9). Taylor ging dit jaar echter in de halve eindstrijd onderuit tegen Wade (17-14).
Dankzij de eindoverwinning krijgt Van Gerwen 100.000 pond (ruim 140.000 euro) bijgeschreven op zijn rekening. Wade moet genoegen nemen met de helft. Dat bedrag kreeg hij ook in 2007, toen voor de titel. Wade was de laatste winnaar voordat Taylor begon aan zijn zevenjarige alleenheerschappij.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.