Onderbroeken, slippers en portemonnees: puin ruimen na de Tilburgse kermis - Omroep Brabant
Video

Onderbroeken, slippers en portemonnees: puin ruimen na de Tilburgse kermis

27 juli 2015 om 10:24 • Aangepast 25 april 2020 om 06:45
nl
De Tilburgse Kermis 2015 zit er weer op. De 231 attracties worden maandag afgebroken en alles wordt goed schoongemaakt. Woensdag moet de binnenstad weer spic en span zijn.
Geschreven door

Het Brabants Afval Team is maandag begonnen aan een monsterklus. "Er ligt nog een hoop afval, maar we maken er weer een schone stad van", aldus een medewerker. Tussen de plastic zakken, frietbakjes en bekertjes komt het afvalteam ook zaken tegen zoals portemonnees, slippers en zelfs onderbroeken.
De Tilburgse Kermis is de grootste kermis van de Benelux en duurde van vrijdag 17 juli tot en met 26 juli. Tussen de 1,3 en 1,4 miljoen mensen bezochten dit jaar de kermis.
'Bijzonder evenement'Volgens kermiswethouder Erik de Ridder was de kermis dit jaar erg geslaagd. "De Tilburgse Kermis 2015 was tien dagen lang volop plezier, met pretgarantie voor iedereen. Dat maakt het zo'n bijzonder evenement."
Lees ook: Tilburgse Kermis in getallen: hoeveel urine werd er dit jaar opgehaald?
De Ridder noemde als hoogtepunten de opening van de kermis door artiest Kenny B, de 25ste editie van Roze Maandag waarbij 25 paren elkaar symbolisch het ja-woord gaven en het 25-jarig jubileum van de nostalgische kermis.
Lees ook: De vetste, tofste en gaafste attracties van de Tilburgse Kermis door de ogen van de bezoekers[Tweet:body:https://twitter.com/erikderidder/status/625272232709881856] Veel nieuwe attractiesDe Tilburgse Kermis had dit jaar weer spectaculaire nieuwe attracties. Zoals de Free Fall Tower (hoger dan de Heuvelse kerktoren), de Encounter op het Piusplein (multimedia effect-show met aliens in de hoofdrol), de Jumbo op het Besterdplein en de Spinning Coaster XXL op het Koningsplein.
Lees ook: Dit moet je gezien hebben op de Tilburgse Kermis: de 6 publiekstrekkers van 2015[Tweet:body:https://twitter.com/heuvel194/status/623590675850899456]Alles over de Tilburgse Kermis is terug te vinden op: omroepbrabant.nl/tilburgsekermis

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.