Vandaag in Brabant: daags na de kermis en Daags na de Tour

27 juli 2015 om 09:38
nl
Vandaag is een dag voor een frisse start. Na de Tilburgse Kermis is het tijd om puin te ruimen en na de Tour de France is het tijd voor Daags na de Tour, het profcriterium in Boxmeer. Dit en meer in de ochtendsamenvatting van wat was en wat gaat komen.
Geschreven door

Wat brengt het nieuws vandaag?

  • De Tilburgse Kermis 2015 zit er weer op. De 231 attracties worden afgebroken en alles wordt goed schoongemaakt. Tussen de 1,3 en 1,4 miljoen mensen bezochten dit jaar de kermis. Kermiswethouder Erik de Ridder is tevreden.
  • In Boxmeer wordt het profcriterium Daags na de Tour verreden. Aan de start: Lars Boom, Stef Clement, Laurens ten Dam, Bram Tankink, Robert Gesink, Bauke Mollema, Steven Kruijswijk, Wout Poels en Koen de Kort. Ook de Duitser Simon Geschke en Daniël Teklehaimanot uit Eritrea rijden mee.
  • Vandaag dient het kort geding van vakbond FNV tegen Farm Trans uit Bergen op Zoom. Volgens FNV buit de aardappeltransporteur Poolse vrachtwagenchauffeurs uit. Volgens Farm Trans rijden de Polen voor een Poolse firma en is er dus geen sprake van uitbuiting.


[tweet:body:https://twitter.com/EmileVaessen/status/625535291877625856]
Waar wordt vandaag over gepraat?

  • Opnieuw een succes voor darter Michael van Gerwen uit Gemonde. Hij rekende in de finale van de World Matchplay in de Winter Gardens in Blackpool overtuigend af met James Wade. Van Gerwen versloeg de Engelsman met 18-12.
  • In Vught is een brandweerman gewond geraakt toen hij een kat uit een schoorsteen wilde halen. De kat had door de handschoenen van de brandweerman heen gekrabd en kon uiteindelijk met een hoogwerker uit de schoorsteen worden gehaald.
  • De wielrenners Steven Kruijswijk, Stef Clement en Koen de Kort hebben zondagavond op de Champs-Elysées de finish van de Tour de France gehaald. Kruijswijk was met de 21ste plaats in het algemeen klassement de beste Brabander. Christopher Froome won de Tour.


[youtube:body:https://youtu.be/xIiQ8Drgm4w]
En dan nog wat verkeersdingetjes

  • De brandweer heeft in Nistelrode een autobrand geblust, maar de bestuurder was spoorloos verdwenen. Het is nog niet duidelijk waardoor de brand ontstond. Een boer belde de hulpdiensten.
  • Op de A67 bij Lierop is een auto door onbekende oorzaak in een sloot beland. Vanwege het ongeluk werd de rechterrijstrook een uur lang afgesloten. De bestuurder van de auto miste de vangrail op een haar na.
  • Een dronken man heeft in de nacht van zaterdag op zondag een agent aangereden in Bergen op Zoom. De man vluchtte toen agenten een blaastest bij hem wilden doen. Toen de agenten hem op de Westersingel aanspraken, gaf hij ineens vol gas. Hij raakte daarbij de voet van de agent.


[tweet:body:https://twitter.com/WijkAg_HWDL/status/625452966342971392]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!