Ibrahim Afellay niet naar PSV maar naar Stoke City

27 juli 2015 om 22:17
nl
Ibrahim Afellay zet zijn loopbaan voort bij Stoke City in de Premier League. De voormalige middenvelder van PSV heeft een contract voor twee jaar getekend.
Geschreven door

De 29-jarige Afellay is transfervrij nadat hij afgelopen seizoen voor het Griekse Olympiakos voetbalde. Hij stond ook in de belangstelling van zijn oude club PSV en ook het Portugese Sporting Lissabon zou voor hem in de markt zijn.  
'Cocu wilde Afellay'Trainer Phillip Cocu wilde Afellay dolgraag terughalen naar PSV, waarmee hij tussen 2004 en 2011 vier landstitels won. De oud-aanvoerder van de Eindhovense club geeft echter de voorkeur aan een lucratief Engels avontuur. Afellay komt bij Stoke City twee landgenoten tegen, Erik Pieters en Marco van Ginkel. Met Bojan Krkic, Marc Muniesa en Moha treft de Utrechter ook drie Spanjaarden die hij kent van Barcelona.
De vijftigvoudig international sluit in Frankrijk, waar Stoke City op trainingskamp is, aan bij zijn nieuwe ploeg. Afellay kan komend weekeinde tijdens een vriendschappelijk toernooi in Duitsland zijn officieuze debuut voor de 'Potters' maken. "Het is geen geheim dat Ibrahim in de belangstelling stond van veel clubs en we zijn daarom heel blij dat hij voor ons gekozen heeft", zei directeur Tony Scholes van Stoke.
Veel blessureleed    Afellay maakte vorig jaar onder de toenmalige bondscoach Guus Hiddink zijn rentree in het Nederlands elftal, na een lange periode van blessureleed. Vanwege al zijn fysieke problemen had de Utrechter zich amper kunnen bewijzen bij Barcelona.
Verhuurperiodes aan Schalke 04 en Olympiakos waren ook niet bijster succesvol. Onder Hiddink speelde Afellay afgelopen seizoen zes interlands voor Oranje, maar in de laatste wedstrijden ontbrak hij.    

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.