Farm Trans over vakbond die rechtszaak aanspande: 'Wat is dat, de FNV?' - Omroep Brabant

Farm Trans over vakbond die rechtszaak aanspande: 'Wat is dat, de FNV?'

27 juli 2015 om 18:17
nl
Het kort geding van vakbond FNV tegen het Zevenbergse transportbedrijf Farm Trans ging maandag verder. Volgens de FNV buit de aardappeltransporteur Poolse chauffeurs uit. Farm Trans wraakte tijdens de vorige zitting de rechter, maar dat wrakingsverzoek werd afgewezen. Maandag werd de zaak verder inhoudelijk besproken. Hoewel, inhoudelijk...
Geschreven door

FNV transport en logistiek vindt dat Farm Trans Poolse chauffeurs uitbuit. Het Nederlandse bedrijf heeft ook een afdeling in Polen, waar deze chauffeurs voor werken. Maar de chauffeurs rijden volgens de FNV vooral in Nederland en moeten daarom een Nederlands loon krijgen.
Frietje oorlogIn maart besmeurde de FNV samen met chauffeurs het pand van Farm Trans met friet, mayonaise en satésaus. De FNV deed dit omdat Farm Trans niet gereageerd zou hebben op eerdere toenaderingen.
Het bedrijf weigerde ook maandag inhoudelijk in te gaan op de zaak. Dat lijkt ook de tactiek te zijn van Farm Trans. De eerste zitting werd verzet omdat het bedrijf niet wilde dat de zaak in Breda behandeld zou worden.
'Rechter is partijdig'Toen de zitting in Bergen op Zoom van start ging werd de rechtbank gewraakt omdat Farm Trans dacht dat de rechter partijdig was. Toen de zitting maandag verder ging, ging het bedrijf niet inhoudelijk op de zaak in. Volgens de FNV traineert Farm Trans het proces opzettelijk.
Hoewel het bedrijf uit Zevenbergen verschillende struikelblokken vond om niet op de zaak in te gaan, lijkt het grootste probleem te zijn dat de FNV een spookbedrijf is. Farm Trans zegt geen idee te hebben wie FNV Transport en Logistiek is, omdat de organisatie niet is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
Van den BoschDe FNV spande eerder een vergelijkbare zaak aan tegen Van den Bosch Transporten in Erp. Toen oordeelde de rechter dat Hongaarse chauffeurs recht hebben op een salaris volgens de Nederlandse cao. Dit omdat de chauffeurs via een Hongaars bedrijf voor Van den Bosch in en vanuit Nederland reden.
De rechtbank in Bergen op Zoom doet over twee weken uitspraak in de zaak tegen Farm Trans.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.