Aangifte van smaad en laster tegen Museum Kessels Tilburg: ‘Wij worden er doodziek van'

27 juli 2015 om 18:20
nl
Het Erfgoed Depot in Riel is aantijgingen over verduistering van 120 oude muziekinstrumenten beu. Dat zegt Rien van der Heijden van het Depot. Hij heeft voor 750 euro instrumenten verkocht aan een Amerikaanse verzamelaar. Maar bestuurslid Joop van de Meulenreek van museum Kessels gelooft daar niets van en denkt dat ze liggen opgeslagen.
Geschreven door

“Ik denk dat ze ergens zijn opgeslagen, maar wij zien ze in ieder geval nooit meer terug”, zegt Joop van de Meulenreek. Hij kan zich niet voorstellen dat Eveline Passier, dochter van de grondlegger van het museum Kessels, de instrumenten heeft verkocht.
Passier kreeg een aantal jaren geleden een relatie met Rien van der Heijden. Samen met hem richtte ze het Erfgoed Depot op, een tweede muziekinstrumentenmuseum in Riel bij Tilburg. Dat museum sluit vrijdag definitief zijn deuren.
Doodziek“Wij worden er doodziek van”, zegt een hoorbaar geëmotioneerde Rien van der Heijden. Hij zegt dat het zijn eigen instrumenten zijn en dat hij niets heeft misdaan: “Ze moeten de familie Passier eindelijk eens met rust laten.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.