Baron 1898 in Efteling al drie dagen op rij stilgezet vanwege harde wind: 'Veiligheid staat voorop'

27 juli 2015 om 19:47
nl
Opnieuw gooit de harde wind roet in het eten voor fans van de nieuwe Efteling-attractie Baron 1898. Voor de derde dag op rij staat de 'divecoaster' stil. Volgens de Efteling is het puur uit veiligheid voor de bezoekers. "Bij een combinatie van bepaalde weersomstandigheden wordt een attractie uit voorzorg gesloten", zo legt woordvoerster Femke van Es uit.
Geschreven door

Een slimme computer in de attractie geeft zelf aan wanneer het nodig is om de achtbaan te sluiten. Andere Efteling-attracties beschikken ook over zo'n systeem.
Onveilig bij ontruiming"Ze hebben allemaal hun eigen regels, dus als de Baron dicht moet, wil dat niet zeggen dat ook de Python moet worden gesloten", aldus Van Es. "Zodra de weersomstandigheden het toelaten, gaat de attractie weer open." Het is dus niet zo dat de attractie bij sluiting per definitie de hele dag dicht is. De afgelopen dagen was de divecoaster ook niet de hele dag gesloten.
Het is niet zo dat de attractie niet meer veilig kan draaien. "In het geval dat een ontruiming plaats zou vinden en we mensen van grote hoogte van een trap moeten halen, is dat niet veilig bij bepaalde weersomstandigheden. Daarom sluit de attractie."
Wat bepaalt de sluiting?Het is een specifieke combinatie van onder meer een bepaalde windkracht, windsnelheid, de hoogte van een attractie, de neerslag en de temperatuur die bepaalt wanneer een attractie dicht moet.
"De Pagode heeft bijvoorbeeld ook last van harde wind, vanwege de hoogte kan de attractie gaan schommelen. Als een attractie zelf aangeeft dat het punt bereikt is om te sluiten, dan zullen we dat ook doen", aldus Van Es.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.