Video

Afgebrand tankstation Eindhoven heropend, buurtbewoners blij: 'Nu de ruïne nog weg'

27 juli 2015 om 20:14
nl
Als het aan de bewoners rondom het afgebrande Tamoil-tankstation op de hoek van de 1e Lieven de Keylaan en Doctor Cuyperslaan in Eindhoven ligt, verdwijnt het karkas van de afgebrande flat liever nog vandaag dan morgen. Na elf maanden staat nog steeds een deel van de flat rechtop. "Dit ziet er niet uit en het is niet best voor de buurt", aldus een buurtbewoner.
Geschreven door

Door gedoe met de verzekering kan het deel van de flat niet worden afgebroken en dat is zonde volgens de buurtbewoners. Zeker nu het naastgelegen tankstation sinds vorige week vrijdag weer open is. "Ik snap niet dat ze het niet afbreken", vertelt een buurtbewoonster.
Lees ook: Grote ravage na brand tankstation Tamoil, sloop flat begonnen
'Lelijk stuk gebouw'"Nu hebben ze zo'n mooi nieuw tankstation en dan zo'n lelijk stuk gebouw ernaast." De bewoners hopen dan ook dat het nu sneller gesloopt gaat worden. "Hopelijk is dit het begin van de gehele renovatie", aldus de buurman die tegenover het karkas woont.
[youtube:body:https://youtu.be/iWFUuotTmns]
Jolanda van Lint staat te glunderen achter de balie van het winkeltje bij het tankstation. Ze is maar wat blij dat het tankstation weer open is. "De aanloop moet nog komen maar het ziet er allemaal netjes uit", vertelt ze.
Winkeltje in noodgebouwHet is geen winkel zoals we gewend zijn bij een tankstation. Het winkeltje zit namelijk in een klein noodgebouw maar dat maakt haar niet uit. "Het is mini, maar alles wat we nodig hebben, is er", aldus Van Lint.
Wel hoopt ze dat het karkas van het flatgebouw zo snel mogelijk wordt afgebroken. "Ik hoop dat we snel een mooier uitzicht krijgen en dat we snel mogen gaan werken aan een grotere pomp", vertelt ze.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.