Mysterie van harde knal die Mill deed schrikken is opgelost

27 juli 2015 om 22:23
nl
De explosie die het dorpje Mill en omgeving op zijn grondvesten deed trillen, werd veroorzaakt door carbid. Dat meldt de politie maandag.
Geschreven door

De knal klonk twee weken geleden en bleek zo hevig dat het hele dorp schrok. Ook de locoburgemeester in het naburige Sint Hubert hoorde de explosie.
Gemeente en politie tastten toen in het duister over de oorzaak en riepen daarom de hulp in van het publiek.
Veroorzaker geschrokken van commotieDe wijkagenten van Mill laten maandag via Twitter weten dat de oorzaak van de knal carbid was. Dat stofje wordt gebruikt voor het veroorzaken van een oorverdovende knal met een melkbus, verfbus of aangepaste gasfles. Traditioneel zijn de knallen vooral te horen bij oudjaar.
[Tweet:body:https://twitter.com/WijkAg_Mill/status/625610938541076481]De man die het carbid aanstak, werd door de politie aangesproken. Hij was volgens de wijkagenten erg geschrokken van alle commotie die na zijn actie ontstond. Ondanks de ophef was er voor zover bekend geen schade.
Hoe de politie ontdekte dat de man achter de knal zat, maakten de wijkagenten niet bekend. Omroep Brabant heeft vragen hierover bij de agenten neergelegd, maar zij hebben nog niet gereageerd.[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=DvM6I7K8D20][YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=fRfuo-LfgUk]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.