Doodvermoeide Wout Poels schrijft criterium van Boxmeer op zijn naam: 'En nu snel naar bed'

28 juli 2015 om 00:34 • Aangepast 21 november 2020 om 16:54
nl
Wout Poels heeft maandagavond in Boxmeer het wielercriterium Daags na de Tour gewonnen. De Nederlandse renner van Team Sky kwam als eerste over de meet. Hij versloeg Robert Gesink, die op plek twee eindigde in een sprint. Koen de Kort uit Liempde werd derde. De eerste profwielerronde na de Grande Boucle trok volgens de organisatie ongeveer 35.000 bezoekers.
Profielfoto van
Geschreven door
Wachten op privacy instellingen...

Poels zei voor de start te hopen op de zege in het criterium. "Maar ik ben ontzettend moe", voegde hij er direct aan toe.
Poels kwam tijdens de laatste dagen van de Tour de France vaak in beeld. De Limburger deed veel werk voor de winnaar van de Tour de France, Chris Froome, en hij werd daar volop om geroemd. "Ik verlang naar wat rust en mijn bed."
Lange dag achter de rugDe Limburger was maandag vanuit Parijs met zijn ploeggenoten eerst naar Londen gevlogen voor een huldiging op het hoofdkantoor van sponsor Sky. Poels pakte daarna het vliegtuig naar Düsseldorf, waarna hij met de auto via zijn woonplaats Blitterswijck naar Boxmeer reed.
Poels was een van de populairste deelnemers aan het criterium. Veel handtekeningenjagers kwamen op hem af. "Dat had ik niet verwacht." Om daar lachend aan toe te voegen: "Ik had mijn auto anders iets dichter bij de ingang geparkeerd."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.