Gezelligheidsdieren en Tourliefhebbers, criterium Boxmeer is er voor iedereen

28 juli 2015 om 02:30
nl
Wie maandagavond het centrum van Boxmeer in wilde, kon dat wel vergeten. Een enorme mensenmassa nam het dorp over om te genieten van het jaarlijkse criterium. Grote namen uit de Tour de France zoals Robert Gesink, Wout Poels en Daniel Teklehaimanot verschenen aan de start.
Geschreven door

Vrijwel langs het hele parcours stonden de mensen te kijken. De één met een bakje chips op schoot en de ander met een biertje in de hand. "Dat is toch gewoon gezellig", vertelt een toeschouwer die met zijn vrienden langs het parcours staat. "Een beetje bier drinken en wielrennen kijken."
Kinderen drommen naar voren om een handtekening te scoren van hun wielerheld terwijl vaders met elkaar bijkletsen. Het is duidelijk, de inwoners van Boxmeer en ver daarbuiten houden wel van een feestje. Er zijn namelijk ook genoeg mensen die niet zoveel verstand hebben van wielrennen. "Het is hier gewoon gezellig, ik zou echt niet weten wie er allemaal meerijden", aldus een mevrouw. "Al sla je me dood."
Gesink grote favorietDe grote favoriet is Robert Gesink. Als het aan de mensen langs het parcours ligt, wint hij het criterium. Ook Daniel Teklehaimanot trekt veel publiek. Zodra hij voorbij fietst, beginnen de mensen hem enthousiast aan te moedigen. Uiteindelijk gaat Wout Poels er met de eindzege vandoor.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.