Video

Gewapende overval GGz Breburg aan Mendelssohnstraat in Tilburg: twee medewerkers overvallen

28 juli 2015 om 07:39 • Aangepast 21 november 2020 om 16:54
nl
Drie mannen hebben dinsdagochtend een gewapende overval gepleegd op twee medewerksters van GGz Breburg in een appartementencomplex voor begeleid wonen aan de Mendelssohnstraat in Tilburg. De slachtoffers werden bedreigd met een stroomstootwapen. De daders maakten geld buit en zijn gevlucht. Dat heeft de politie gezegd.
Profielfoto van
Geschreven door

Volgens de politie kwamen de daders rond vier uur het gebouw van GGz Breburg binnen via een deur op de begane grond. Een van de medewerksters was toen beneden aan het werk, de andere op de eerste verdieping. Ze kregen een melding op hun 'pieper'.
StroomstootwapenDe overvallers, met hun gezichten bedekt, liepen uiteindelijk de medewerksters tegen het lijf. Onder bedreiging van een stroomstootwapen eisten ze de sleutel van de kluis. Een van de medewerksters gaf de sleutel af. Met een 'gering geldbedrag' gingen de overvallers ervandoor. Zo laat woordvoerder Willem van Hooijdonk weten.
Een van de vrouwen is tijdens de overval gevallen. Beiden voelden zich heel erg bedreigd en zijn ontzettend geschrokken. "Het komt ook bijna nooit voor dat een dergelijke instelling wordt overvallen", aldus Van Hooijdonk.

Wachten op privacy instellingen...

Agenten hebben in de buurt van het appartementencomplex voor begeleid wonen nog tevergeefs naar de daders gezocht. Hierbij werd onder meer een speurhond ingezet.
Vluchtroute nog onbekendDe politie hoopt met buurtonderzoek meer te weten te komen over de daders en hun vluchtroute. Van Hooijdonk: "Het is niet duidelijk of ze bijvoorbeeld een vervoermiddel klaar hadden staan. Ook is onbekend of de overvallers wellicht informatie hadden dat er een kluis bij GGz Breburg aanwezig was."
Volgens de politie zouden de daders getint zijn. Meer details ontbreken nog. Mogelijk komt de politie in de loop van dinsdagmiddag met meer informatie.
'Patiënten hebben niets gemerkt'In de instelling worden mensen met psychiatrische problemen behandeld en ondersteund. Patiënten hebben niets van de overval meegekregen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.