Fokker komt voor 706 miljoen in Britse handen

28 juli 2015 om 10:33
nl
Fokker Technologies wordt overgenomen door het Britse bedrijf GKN. Dat maakt Fokker dinsdag bekend. De fabrikant van vliegtuigonderdelen heeft twee afdelingen op Vliegbasis Woensdrecht in Hoogerheide en één in Helmond. De fusie heeft geen directe impact op de werkgelegenheid.
Geschreven door

De onderdelen op Vliegbasis Woensdrecht zijn Fokker Services en Fokker Elmo, die houden zich bezig met respectievelijk onderhoud en bekabeling van vliegtuigen. In Helmond zit Fokker Landing Gear, waar landingsgestellen worden gemaakt.
Geen impact werkgelegenheidPeter Somers van Fokker Services zegt dinsdag: "De fusie heeft geen directe impact op de werkgelegenheid. De ambitie van Fokker is om te groeien en die lijn zetten we met GKN gewoon door."
Bij Fokker werken bijna 5000 mensen. GKN is een veel groter bedrijf, daar werken ruim 50.000 mensen. Het Britse bedrijf verkrijgt met Fokker wereldwijd een sterkere positie als leverancier van vliegtuigonderdelen.
706 miljoenMet de transactie is een bedrag gemoeid van 706 miljoen euro. Het hoofdkantoor van Fokker blijft in Nederland. De overname moet in het laatste kwartaal van 2015 afgerond zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.