'Roosendaalse man reed fietser niet expres aan, maar in paniek' - Omroep Brabant
Video

'Roosendaalse man reed fietser niet expres aan, maar in paniek'

28 juli 2015 om 14:33
nl
De 20-jarige automobilist die vrijdagavond in Roosendaal twee keer over een fietser heen reed, deed dit niet expres, maar uit paniek. Dat zegt zijn advocaat. De Roosendaler zat afgelopen weekend vast, maar werd maandag vrijgelaten. Hij komt nu thuis bij van de schok.
Geschreven door

Volgens zijn advocaat zat de 20-jarige man in zijn stilstaande auto in de Lorentzstraat toen hij werd aangevallen door een 27-jarige man die met de fiets in de hand aan was komen wandelen. De man zou op de auto hebben geslagen, sloeg de ruit in naast de bestuurder en probeerde de automobilist uit de auto te trekken.
AngstDe bestuurder was bang gewond te raken door het gebroken glas en probeerde in paniek weg te rijden, zo zegt de advocaat. Tijdens het steken met de auto reed hij over de 27-jarige man heen. Volgens de advocaat heeft de automobilist wel een bonk gehoord, maar heeft hij niet doorgehad dat hij de man raakte.
Aangekomen bij een tankstation verderop belde de bestuurder de politie. De advocaat zegt dat de mannen elkaar niet kennen. Ook schijnt de fietser een beschonken indruk te hebben gemaakt op omstanders.
De fietser werd met een traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht maar is volgens de politie alweer thuis.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.