Video

Grenshandel in Poppel floreert als nooit tevoren: ‘Geen zorgen over accijnsverhoging België’

28 juli 2015 om 16:17
nl
Ooit kwamen de Brabanders alleen de grens bij Poppel over om te tanken. Maar de afgelopen jaren is er een heuse handelszone ontstaan. Er zijn tabakszaken, een visboer, delicatessenzaak, een bierschuur en versautomaten met Belgisch fruit en brood. En het wordt alleen maar drukker op de grens.
Geschreven door

Toch lijken zich donkere wolken samen te pakken boven de gouden handel op de grens bij Poppel. De Belgische regering wil met de ‘taxshift’ de accijnzen op tabak en diesel de prijzen verhogen naar Nederlands niveau. Maar in Poppel liggen ze daar nog niet wakker van: ‘Het zijn nog maar plannen”, zegt een tabaksverkoper.
Honderd euroEen paar jonge klanten uit Goirle zijn voorlopig vooral blij met de enorme prijsverschillen: “Ik bespaar hier honderd euro. Even tanken en tabak inslaan. Ik verdien zo meer dan met één dag werken!", zegt een jonge vrouw. De slof shag die ze kocht is in België 20 euro goedkoper.
Bij de Bierschuur die bekendstaat om haar enorme collectie Belgische bieren maken ze zich ook nog niet druk om de taxshift: “Ik woon al veertig jaar op de grens, dan is het in België en dan weer in Nederland goedkoper, dat gaat altijd zo”, zegt Diana Vermeulen.
Zevenhonderd soorten bierEn als de tabak duurder wordt, dan heeft ze nog altijd een goede handel met zevenhonderd soorten Belgische bieren. Daar blijven de mensen voor komen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.