Video

Jan Aarts al vijf maanden aan bed gekluisterd door rugklachten: actie 'Help Jan het bed uit'

28 juli 2015 om 20:45
nl
Jan Aarts uit Reusel kan geen kant op: al vijf maanden ligt hij thuis op bed. Dag in, dag uit. 24 uur per dag. Door rugklachten is het voor hem onmogelijk om op te staan. Zijn vrouw en vrienden konden het niet meer aanzien en zamelen nu geld in om achter het huis een bad te laten bouwen voor revalidatie. Want dat zou de uitkomst zijn voor Jan. Zestigduizend euro hebben ze nodig.
Geschreven door

Jan werd bijna dertig jaar geleden volledig afgekeurd. "Al lange tijd heb ik ernstige rugklachten. Het blijkt artrose te zijn. Ik heb ondertussen al acht operaties achter de rug."
ComplicatiesBij een van die operaties traden complicaties op. Jan werd besmet met een bacterie. Sinds februari kan hij zijn bed niet meer uit. "Het is wachten. Wachten tot het beter gaat."
En daar komt nog bovenop dat hij zich niet meer goed kan concentreren. Een vervelende bijwerking van de medicijnen. "Als ik iets gelezen heb, weet ik niet meer hoe het begin was. Na een half uur zit ik nog steeds bij de eerste bladzijde. En dan weet ik nog niet waar het verhaal over ging."
Kleine stukjes lopenEn wat doe je dan als je vijf maanden aan bed bent gekluisterd en alleen maar op je rug kunt liggen? "Gelukkig krijg ik heel veel visite. Elke morgen, middag en avond komt er iemand langs. Dat is echt mijn verzetje. Lichtpuntje van de week is als de kleinkinderen langskomen."  
Een revalidatiebad zou uitkomst bieden: een groot, extra verwarmd bad waarin Jan therapie krijgt. Het liefst elke dag. Op den duur zou hij dan weer kleine stukjes kunnen lopen. Maar de reis naar zo'n bad is te belastend.
Zijn vrouw Liesbeth, die Jan verzorgt, kwam daarom met het idee om achter het huis een bad te plaatsen. Liesbeth: "Als Jan niet naar het water kan, kan het water dan niet naar Jan komen?"
60.000 euro voor een badZo'n bad is niet goedkoop: 60.000 euro. Daarom is er een inzamelingsactie gestart. Vrienden zijn achter het huis al met de aanleg begonnen want de eerste 15.000 euro is al binnen. Jan vindt het prachtig en probeert de moed erin te houden: "Er zullen duizend dingen zijn die ik niet meer kan. Maar er zijn duizend-en-één dingen die ik nog wel kan."
Meer informatie over de actie staat op watervoorjan.nl.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.