Video

Poolse Adrian Weckowicz kwam mogelijk om het leven op zolderkamer Andel, 'bloedsporen ontdekt'

29 juli 2015 om 09:13
nl
Het onderzoek naar de moord op de 32-jarige Adrian Weckowicz uit Polen die 14 januari 2014 dood werd gevonden in de Biesbosch lijkt tot een ontknoping te komen. In een huis in Andel hebben rechercheurs een grote hoeveelheid bloedsporen gevonden. Het bloed zou van Weckowicz afkomstig zijn.
Geschreven door

Dat bevestigt justitie woensdag na berichtgeving van de Telegraaf. Justitie gaat ervan uit dat het slachtoffer op de zolder van zijn ex-vriendin om het leven is gebracht.
De ex-vriendin van de Pool is al een tijd verdachte in de zaak. Begin deze maand hield de politie de 36-jarige vrouw uit Andel en haar huidige partner, een 49-jarige man uit Veen, aan vanwege de moord. De vrouw zit nog zeker tot 15 oktober vast.
Alleen de man heeft 'betrokkenheid' bekend. Justitie wil niet zeggen wat dat precies inhoudt. Sinds donderdag is hij weer op vrije voeten, maar blijft verdachte. De man en vrouw worden volgens justitie verdacht van 'moord in vereniging'.
Lichaam in Biesbosch gevondenEen wandelaar vond de stoffelijke resten van Adrian Weckowicz op 14 januari 2014 aan de Witboomkil in de Biesbosch bij Werkendam. De politie wist niet meteen wie het slachtoffer was. Het duurde maanden voordat bekend was dat het om de Pool ging.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.