Video

Robert Gesink wint 77ste editie criterium Acht van Chaam

29 juli 2015 om 23:35 • Aangepast 21 november 2020 om 16:53
nl
Robert Gesink heeft woensdag de Acht van Chaam, het oudste wielercriterium van ons land, op zijn naam geschreven. De klassementsrenner van LottoNL-Jumbo, die als zesde eindigde in de Tour de France, versloeg de Eritreër Daniel Teklehaimanot en Stef Clement in de eindsprint.
Profielfoto van
Geschreven door

Zij maakten deel uit van een kopgroepje van vijf, dat met voldoende voorsprong de laatste ronde in ging. De andere vluchters waren Bauke Mollema en Simon Geschke.
Opvolger van Nik TerpstraGesink is de opvolger van Nik Terpstra. De winnaar van vorig jaar vierde woensdag zelf de eindzege in de Ronde van Wallonië.
Traditiegetrouw staat Chaam de eerste woensdag na de Tour in het teken van de wielersport. Woensdag werd de 77e editie van de Acht van Chaam verreden.

Wachten op privacy instellingen...

Veel bekende wielrennersDit jaar verschenen vrijwel alle Nederlandse toppers uit de Tour de France aan de start zoals Robert Gesink en Bauke Mollema. Diverse renners uit Brabant waren dinsdagavond te zien in Chaam zoals Koen de Kort, Steven Kruijswijk, Stef Clement en Moreno Hofland.
Clement groeide op in de buurt van Chaam. "Het geeft veel energie om hier te zijn. Iedereen ontvangt ons zo enthousiast. Het was ook de meest bekeken Tour de France ook."
CultheldMaar er waren ook wielrentoppers uit het buitenland bij de Acht van Chaam. Ook cultheld Daniel Teklehaimanot uit Eritrea die enige tijd in de bolletjestrui reed, was van de partij. "Ik werd hier met veel gejuich ontvangen. Iedereen let op me sinds ik de bolletjestrui heb gewonnen. Ik ben nu een beetje beroemd."
Hoewel de profs woensdagavond pas om 18.48 uur van start gingen, werden er de hele dag door al wedstrijden gereden.

Wachten op privacy instellingen...


Maandag en dinsdag hadden achtereenvolgens Boxmeer en Stiphout (in beperkte vorm) hun jaarlijkse criterium.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.