Van Baron 1898 tot de kroon van Johan Vlemmix: deze bijzondere tatoeages is Brabant rijk

29 juli 2015 om 18:49 • Aangepast 21 november 2020 om 16:53
nl
Van een kleine tatoeage tot volgetatoeëerde armen en benen: tatoeages zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Voor de één is het puur decoratief, de ander laat een plaatje zetten met een bijzondere betekenis. En daar zijn in Brabant ook veel mooie voorbeelden van.
Profielfoto van
Geschreven door

Logo Baron 1898Je moet een echte fan zijn als je het logo van divecoaster Baron 1898 op je arm laat zetten. Rick uit Roosendaal maakte al 24 rondjes in de nieuwe achtbaan van de Efteling. De liefde voor de achtbaan zit al zo diep, dat het logo vereeuwigd is op zijn arm.
Liefde voor Den BoschOver liefde gesproken. Christian Stundebeek voelt zich sterk verbonden met zijn stad Den Bosch. Onder meer de bekende Bossche draak, het oude station en een groot logo van FC Den Bosch staan op zijn arm. En er is nog altijd plek voor meer.
Grad DamenWaar Stundebeek Den Bosch op zijn arm vereeuwigt, doet volkszanger Grad Damen hetzelfde met Breda. Het kunstwerk is nog niet af, maar Breda wordt steeds beter zichtbaar.

Wachten op privacy instellingen...

NAC-fans en BredaIn november vorig jaar kregen NAC-fans de mogelijkheid om gratis de drie kruizen van Breda op hun lichaam te laten zetten. Zestig fans sloegen aan op de actie van Tattoo Lounge Breda. Zij lopen nu rond met een echte ‘Breda-tattoo’.
Slachtoffers MH17De vliegramp met vlucht MH17 boven Oekraïne maakte wereldwijd veel indruk. Vijftig Brabanders kwamen om toen het vliegtuig van Malaysia Airlines werd neergeschoten. Tatoeëerder Peter Maas uit Maarheeze bood na de ramp aan om gratis rouwlintjes te tatoeëren om de slachtoffers te herdenken. Binnen een paar dagen had hij dertig tatoeages gezet.
Jeffrey HerlingsJe kunt fan zijn van een sportclub, maar natuurlijk ook van een individuele sporter. Een fan van motorcrosser Jeffrey Herlings uit Elsendorp besloot om Herlings op zijn borst te tatoeëren. Het is nog altijd onbekend wie de grote fan is.
De kroon van Johan VlemmixDe grootste oranjefanaat van Nederland ging het na het aftreden van Koningin Beatrix ook rustig aan doen. Als kroon op zijn werk als oranjefanaat, liet de Eindhovense Johan Vlemmix een kroon onder zijn voet tatoeëren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.