Justitie wil duidelijkere regels voor vervolging van digitaal kinderlokken

29 juli 2015 om 21:29
nl
Er moeten duidelijkere regels komen voor de vervolging van 'grooming', digitaal kinderlokken. Justitie heeft dit verzoek neergelegd bij het ministerie van Veiligheid en Justitie, schrijft de NRC woensdag.
Geschreven door

Rechtbanken kwamen de afgelopen maanden tot uiteenlopende vonnissen in zaken waarbij een volwassene zich schuldig had gemaakt aan grooming. Justitie laat aan de NRC weten dat een gebrek aan eenduidigheid het lastig maakt om iemand te veroordelen voor een poging tot grooming.
Het probleem heeft de aandacht van het ministerie, dat hier na de zomer over zal communiceren.
Opmerkelijke vrijspraakVorige week vrijdag werd een 41-jarige man vrijgesproken door de rechtbank van Den Bosch van poging tot grooming, al achtte de rechter bewezen dat hij een 14-jarig meisje had gevraagd zichzelf te bevredigen voor de webcam. Ook had hij een foto van zijn geslachtsdeel gestuurd en schreef hij dat hij het meisje wilde ontmaagden.
Op grond van de wet kon de rechter de man echter niet straffen. Er kon namelijk niet worden bewezen dat de handelingen van de man erop gericht waren om het meisje daadwerkelijk te ontmoeten.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.