Video

Rockende gitaren maken plaats voor sloophamers en cirkelzagen; 013 Tilburg wordt verbouwd

30 juli 2015 om 00:31
nl
Al een paar maanden klinken er geen rockende gitaren meer in 013 in Tilburg. Die hebben plaatsgemaakt voor de herrie van sloophamers, cirkelzagen, boren en hijskranen. Het poppodium wordt grondig verbouwd. "We moesten met onze tijd mee."
Geschreven door

De grote zaal van 013 wordt een flink stuk groter. "Het podium is zo'n veertien meter naar achteren verplaatst waardoor de dansvloer een stuk groter wordt", legt Ruud Lemmen van 013 uit. Ook het balkon krijgt een extra ring en komt een stuk verder de zaal in.
Groter maar nog steeds intiemDoor de verbouwing kunnen er in totaal drieduizend bezoekers in de zaal. Voorheen waren dat er duizend minder. Ook de kleine zaal wordt een flink stuk groter. Konden er eerst ruim driehonderd muziekliefhebbers genieten van een concert, dat zijn er straks zevenhonderd.
Door het licht dat nog van buiten komt door het open dak en de grote steigers die er nog in staan, lijkt de grote zaal een beetje op een stadion. "Maar", verzekert Lemmen, "de intieme sfeer van 013 blijft echt behouden. De artiest staat nog steeds dicht bij het publiek." De grote zaal kan bovendien voor kleinschaligere concerten met mobiele wanden kleiner worden gemaakt.
Verouderd013 was toe aan de verbouwing. "Zo'n zeventien jaar geleden waren we het eerste gebouw in de Benelux dat speciaal voor livemuziek gebouwd was. Nu zoveel jaren later zijn we een beetje voorbij gelopen door andere podia en door nieuwe technieken. Het wordt tijd dat wij weer voorop gaan lopen", vindt Lemmen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.