Video

Buschauffeur uit Bergen op Zoom na aanhouding verdachte in zaak Lisa Tuk: 'Die gek is weer bezig'

30 juli 2015 om 10:09
nl
Danny D., de verdachte in de vermissingszaak rond de 13-jarige Lisa Tuk uit Spijkenisse, heeft in 2011 een meisje van twaalf naar een zwembad in Bergen op Zoom gelokt. D. kreeg hiervoor onder meer een celstraf van ruim een halfjaar opgelegd. Buschauffeur Martijn Goedegebuure uit Bergen op Zoom belde destijds de politie omdat hij de zaak niet vertrouwde.
Geschreven door

"Ik zag gisteren een foto van Danny D. in de krant en ik dacht: die is weer bezig, die gek", reageert Martijn Goedegebuure donderdagochtend bij Omroep Brabant. "Zo'n vent moeten ze opsluiten en nooit meer loslaten, want die vervalt toch weer in zijn fouten. Hij is nota bene in behandeling hiervoor geweest. Die is gewoon ziek. Zeker als je dit na je veroordeling na vier jaar weer doet."
Lees ook: Danny D. stond onder toezicht toen hij werd opgepakt vanwege verdwijning Lisa Tuk
'In 2011 had ik al argwaan'D. deed zich in 2011 op internet voor als een jongen van vijftien. Hij sprak met het meisje af om naar zwembad De Schelp in Bergen op Zoom te gaan. Hij stapte in Rotterdam op bus 101. Zij nam dezelfde bus vanuit Dinteloord. Toen het duo bij zwembad De Schelp was uitgestapt, belde buschauffeur Martijn de politie. Hij had argwaan gekregen toen hij de twee zag. Danny werd vervolgens opgepakt terwijl het meisje in het peuterbadje zwom.
In oktober 2011 achtte de rechter de nu 41-jarige D. schuldig aan hetzelfde vergrijp waarvan hij nu in het geval van Lisa wordt verdacht: een minderjarige onttrekken aan het ouderlijk gezag. Ook vond de politie kinderporno op zijn computer en een filmpje waarop hij een jong meisje voor de webcam zover kreeg zich uit te kleden. D. werd in 2011 veroordeeld tot ruim een halfjaar cel.
Best geschrokkenMartijn Goedegebuure is in elk geval best geschrokken van het nieuws en vraagt zich hardop af hoe dit toch nu weer heeft kunnen gebeuren. Maar extra scherp is hij er niet op, "want dan zou het niet helemaal goed komen en ga je aan alles twijfelen".

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.