Minister Asscher in beroep om terugdraaien boete 'illegale' Roemeense schilders in Roosendaal

30 juli 2015 om 10:11
nl
Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Lodewijk Asscher gaat in hoger beroep tegen het schrappen van een boete voor illegaal werk in Roosendaal. Dat schrijft dagblad Trouw donderdag. Een Brabantse huiseigenaar had zijn woning laten schilderen door twee Roemenen zonder werkvergunning en werd hiervoor berecht in 2013.
Geschreven door

De rechtbank in Breda oordeelde dinsdag dat deze boete onterecht was uitgedeeld aan de Roosendaaler. De rechter heeft de boete van negenduizend euro teruggedraaid.
Grote gevolgenWoensdag stelde de krant al dat het ministerie in de afgelopen jaren voor zo'n 150 tot 200 miljoen euro aan vergelijkbare boetes heeft uitgedeeld. Als die allemaal onterecht zijn, kan dat de overheid veel geld kosten.
De rechtbank baseert zich bij de uitspraak op een handelsverdrag uit 1912. Dat stelt dat Japanners zonder vergunning toegang hebben tot de Nederlandse arbeidsmarkt. Nu zouden voor de Roemenen strengere voorwaarden gelden dan voor de Japanners, omdat zij alleen kunnen werken met een vergunning.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.