Kantine VV Steenbergen op last van burgemeester dicht vanwege vondst 100 kilo harddrugs

30 juli 2015 om 11:39
nl
De vondst van honderd kilo aan harddrugs in de kantine van VV Steenbergen krijgt voor de voetbalclub mogelijk een vervelend staartje. Op grond van de huidige beleidsregels moet burgemeester Joseph Vos de kantine formeel voor langere tijd sluiten. In het geval van Steenbergen zou het zelfs gaan om een termijn van een jaar. Dat meldt BN DeStem.
Geschreven door

Volgens de krant zal het zover waarschijnlijk niet komen. Vos geeft aan dat als de club aan bepaalde voorwaarden voldoet, hij bereid is om de sluitingsduur te verkorten. Nog onbekend is met welke termijn. De gemeente laat dat waarschijnlijk donderdag of vrijdag aan de voetbalclub weten. Dat zegt voorzitter Wim Roovers tegen Omroep Brabant.
Grondstoffen voor xtcEen van de eisen is dat de pachtovereenkomst met de 37-jarige horecaondernemer C.J. uit Steenbergen wordt opgezegd. Hij was sinds 1 juli van dit jaar de nieuwe beheerder van de voetbalkantine. Nog geen twee weken later troffen vrijwilligers van de club in het pand zeven sporttassen aan met daarin honderd kilo aan grondstoffen voor de productie van onder andere xtc.
J., tevens hoofdsponsor van de club, erkende dat de tassen van hem waren, maar zei dat het om aanmaakblokjes voor de barbecue ging. Hij is aangehouden en zit nog altijd in voorarrest. Het bestuur van VV Steenbergen heeft J. meteen van de sponsorlijst geschrapt en vorige week ook de pachtovereenkomst ontbonden.
Aangescherpte regelsDe onlangs aangescherpte beleidsregels bieden de burgemeester ook ruimte om af te wijken indien er sprake is van bijzondere omstandigheden. Vos erkent dat daarvan in het geval VV Steenbergen sprake is.
"Een voetbalclub heeft een maatschappelijke functie te vervullen en een langdurige sluiting van de kantine kan de vereniging in ernstige mate schaden", aldus Vos in BN DeStem.
VergaderingVrijdagavond is er een besloten vergadering voor leden van de voetbalclub. Het bestuur zal de zaak dan verder toelichten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.