Openbaar Ministerie in hoger beroep tegen vonnis in zaak Juliette Bouhof uit Geldrop

30 juli 2015 om 13:52
nl
Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in hoger beroep tegen het vonnis voor Koen B. Het gaat voorlopig nog om een formaliteit om de termijn te kunnen halen. Koen B. is veroordeeld voor het om het leven brengen van de 17-jarige Juliette Bouhof uit Geldrop. Het meisje werd in oktober vorig jaar dood op straat in het centrum van Eindhoven gevonden. Koen B. kreeg negen jaar cel wegens doodslag.
Geschreven door

Volgens een woordvoerster van justitie is er wel een kans dat het hoger beroep weer wordt ingetrokken. "Het OM stelt het hoger beroep in om aan de termijn te kunnen voldoen." Een hoger beroep moet ingesteld worden binnen twee weken na het vonnis, anders kan het niet meer.
'Zaak beter bestuderen'Volgens een woordvoerster moet justitie de zaak van Juliette Bouhof nog langer bestuderen om met inhoudelijke argumenten te komen voor het hoger beroep. "Zo hebben we het ook tegen de familie verteld."
Het OM had twaalf jaar cel geëist wegens doodslag. Maar die eis vond de rechter veel te zwaar, tot groot ongenoegen van de zus van Juliette, die tijdens het voorlezen van het vonnis boos de zaal verliet. Het is nog niet duidelijk wanneer het openbaar ministerie een definitieve beslissing neemt over het hoger beroep.  
Meer informatie over de zaak van Juliette Bouhof vind je in ons dossier: omroepbrabant.nl/juliettebouhof.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.