Video

Neergeschoten man Barcelona was betrokken bij schietpartij Médoclaan Eindhoven

30 juli 2015 om 12:22
nl
De Nederlander die in Barcelona slachtoffer werd van een schietpartij werd door de Nederlandse politie gezocht voor de schietpartij in de Médoclaan in Eindhoven. De man, Jori Sven van Z., stond op de opsporingslijst van Interpol.
Profielfoto van Geert van de Kamp
Geschreven door
Geert van de Kamp

Dinsdag werden voor een hotel bij de bekende Ramblas twee mannen beschoten. In eerste instantie dachten Spaanse media dat er sprake was van een beroving van toeristen. De slachtoffers vluchtten gewond een winkel in.

Nederlander aangehouden
Een van de slachtoffers is de 26-jarige Nederlander. Volgens de Spaanse politie gaat het om Jori Sven van Z., die werd gezocht vanwege zijn betrokkenheid bij de schietpartij aan de Médoclaan in Eindhoven.

Hij raakte zwaargewond en werd in een ziekenhuis door de Spaanse politie aangehouden. De Spaanse politie zegt dat het een afrekening is in het criminele circuit.

Satudarah in Spanje
No Surrender, waar Jori Sven van Z. lid van is, ligt in de clinch met de andere motorclub Satudarah. De schietpartij aan de Médoclaan in Eindhoven was namelijk het gevolg van een drugsruzie tussen de twee rivaliserende motorclubs.

Leden van die Satudarah openden onlangs een lokale afdeling - een chapter - in Spanje.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.