Video

Petitie tegen verkeersproblemen bij Beekse brug in Beek en Donk: ‘Het is hier een zooitje'

30 juli 2015 om 18:13
nl
De smoes ‘ik ben te laat want de brug stond omhoog’, is voor veel inwoners van Gemert en Beek en Donk geen slecht excuus. Dagelijks staat het verkeer bij de brug aan beide kanten muurvast in de ochtend- en avondspits. Met een petitie wil het Bedrijven Kontakt Gemert-Bakel (BKG) een einde maken aan die verkeersellende.
Geschreven door

“Het gaat erom dat het verkeersknelpunt in Beek en Donk op de politieke agenda komt”, zegt Martin Jacobs van BKG. Hij is de initiatiefnemer van de petitie. Jacobs is positief gestemd. “Het provinciebestuur wil met ons praten.” Ondertussen hebben al bijna vijftienhonderd mensen de petitie getekend.
Rood en groen tegelijkVoor veel automobilisten is het wel duidelijk wie de boosdoeners zijn: de stoplichten! “Als één stoplicht op groen springt, staat het volgende op rood, het is hier een zooitje”, zegt een man die dagelijks in de file staat voor de brug.
Ook een man uit Gemert ergert zich aan de verkeersproblemen. "De files staan tot aan de rotonde bij Gemert, er zou eigenlijk een viaduct over het kanaal moeten komen.”
Efteling-bordenOm de actie kracht bij te zetten heeft BKG deze week ludieke borden langs de weg gezet, zoals we die van de Efteling kennen: 'Wachttijd vanaf dit punt nog 40 minuten' staat erop, met een afbeelding van de brug die omhoog staat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.