Video

Veerboot tussen Moerdijk en Strijensas te koop: 'Opvolger moet iemand zijn met liefde voor het vak'

31 juli 2015 om 14:17
nl
Met pijn in zijn hart moet Hans de Zwart afscheid nemen van zijn veerboot. Hij vaart elke dag heen en weer tussen Moerdijk en Strijensas in Zuid-Holland. Hij verhuist met zijn vrouw naar Groningen om daar voor zijn ouders, schoonouders en zus te kunnen zorgen. Helaas moet hij daarom zijn veerboot en twee steigers verkopen. Hij is nu op zoek naar iemand die hem wil en kan vervangen.
Geschreven door

"Mijn opvolger moet iemand zijn met liefde voor het vak, een vaarbewijs en vaarervaring", zegt De Zwart. "De ervaring is belangrijker dan het vaarbewijs, want er zijn zat mensen die niet kunnen varen", lacht hij.
ToeristenpontjeDe boot van De Zwart is een toeristisch pontje waar maximaal twaalf mensen op passen. "Mensen kunnen een bakje koffie krijgen en als het warm is heb ik water voor ze", vertelt De Zwart. "Er is altijd een goede sfeer op de boot. Als iemand belt dat hij te laat is omdat hij wind tegen heeft op de fiets, vinden mensen op de pont het nooit erg om nog even te wachten."
Hans moet zijn boot verkopen omdat hij naar Groningen verhuist. Daar kon hij een huis kopen waar hij kan wonen met zijn hele familie. Dat is nodig omdat zijn ouders, schoonouders en zus hulp nodig hebben. "Hier in de buurt zijn de huizen gewoon te duur."
Wie de veerpont en twee steigers wil kopen moet denken aan zo'n 85.000 euro. "Maar er kan overal over gepraat worden. Als iemand z'n eigen boot meeneemt is dat ook prima, dan haal ik die van mij er gewoon uit", zegt De Zwart.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.