Buis van anderhalve meter lang valt naast vrouw op straat bij kerk in Hilvarenbeek

30 juli 2015 om 21:01
nl
Een buis van een steiger langs de Sint Petruskerk in Hilvarenbeek is donderdagmiddag naar beneden gevallen, naast een vrouw die op straat liep. Zij raakte niet gewond. Het werk aan het herstel van de kerktoren is meteen stilgelegd. Dat meldt de gemeente Hilvarenbeek.
Geschreven door

Loco-burgemeester Jan van Doormaal brengt donderdag nog een bezoek aan de vrouw die erg was geschrokken.
Volgens een gemeentewoordvoerster viel de buis ongeveer twee meter naast de vrouw. Dat gebeurde rond twee uur. Het ging om een buis van ongeveer anderhalve meter lang.
ControleEr wordt onderzocht hoe de buis naar beneden kon vallen. Het is niet duidelijk vanaf welke hoogte de buis viel. De steiger is gecontroleerd op losliggend materiaal. Vrijdagochtend wordt er opnieuw een controle gedaan.
"Wij betreuren het ten zeerste dat dit heeft kunnen gebeuren. Wij nemen de veiligheid bij deze werkzaamheden uiterst serieus. Dat is dan ook de reden dat we de werkzaamheden meteen hebben stilgelegd", aldus Van Doormaal.
Lei van dakBegin januari was door de harde wind een lei van het dak van de kerk gewaaid. De gemeente sloot toen een deel van de omliggende straten af om gevaarlijke situaties te voorkomen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.