Politiestaking bedreigt eerste competitiewedstrijden van PSV en Willem II

30 juli 2015 om 20:58
nl
Het is onzeker of de eerste competitiewedstrijden van PSV en Willem II kunnen doorgaan. De politiebonden kondigden aan dat agenten gaan staken bij acht van de negen wedstrijden tijdens de eerste speelronde. Alleen bij Feyenoord – FC Utrecht wordt niet gestaakt.
Geschreven door

PSV begint volgende week zaterdag met een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Willem II speelt een dag later thuis tegen Vitesse.
Speelsteden beslissenDe bonden willen dat verantwoordelijk minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) met een beter cao-bod komt. Het is volgens de bonden aan de burgemeesters van de speelsteden om te beslissen of het verantwoord is om een wedstrijd door te laten gaan. Zij zijn verantwoordelijk voor de veiligheid.
Politiemensen die bij de wedstrijden worden ingezet, leggen hun werk een uur voor de wedstrijd tot een uur na de wedstrijd neer. Er wordt niet gestaakt bij de thuiswedstrijd van Feyenoord omdat bij de vorige politieacties tijdens de Tour de France ook al in Rotterdam werd gestaakt.
KNVB teleurgesteldVoetbalbond KNVB betreurt dat de nationale competitie opnieuw doelwit is van politieacties. "Dit is de derde keer in drie maanden dat het voetbal betrokken wordt bij dit conflict", reageert een woordvoerder van de KNVB. "Het spreekt voor zich dat we dat liever anders hadden gehad. Bovendien wordt de sport nu echt in het hart getroffen."
De politiebonden weigeren genoegen te nemen met de loonruimte-overeenkomst die premier Mark Rutte op 10 juli bekendmaakte voor alle ambtenaren: een algemene loonsverhoging van 5,05 procent en een eenmalige uitkering van 500 euro.
"We vinden het onbegrijpelijk dat het kabinet en minister Van der Steur serieus verwachten dat de politiemedewerkers zich na vier maanden actievoeren met zo'n mager aanbod het bos in laten sturen", aldus de bonden.
Reactie ministerMinister Van der Steur op zijn beurt noemt het onbegrijpelijk dat de politiebonden het akkoord negeren en weigeren het gesprek aan te gaan. Hij gaat bekijken wat de gevolgen zijn van de acties die de politie heeft aangekondigd bij het voetbal.
Als blijkt dat de openbare orde en veiligheid in gevaar komen, overweegt hij een gang naar de rechter.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.