Zoektocht NAC Breda duurt maar voort: komt die felbegeerde spits er nu wel of niet?

31 juli 2015 om 16:45
nl
NAC is nog altijd naarstig op zoek naar een diepe spits. Trainer Robert Maaskant wil de ploeg graag op korte termijn versterken, maar de ene na de andere aanvaller haakt af of is financieel niet haalbaar. Toch geeft de coach, die met NAC degradeerde, de moed niet op: "We zijn met verschillende categorieën spelers bezig, er is geen blinde paniek."
Geschreven door

Hij blijft er rustig onder, Robert Maaskant. Na de vrijdagochtendtraining heeft hij niet veel tijd ('Ik moet snel weg'), maar hij wil de moeizame zoektocht naar een diepe spits graag even toelichten. Sinds het vertrek van Erik Falkenburg naar Willem II is de spitspositie namelijk een heet hangijzer in Breda. Veel fans schreeuwen bijna om versterking.
'Hardnekkig op zoek'"Ik vind die bezorgdheid gepast", zegt trainer Maaskant. "Dat wordt misschien ook gevoed door de nederlaag op de open dag tegen RKC, maar wij denken dat daar oorzaken voor zijn. Ik ben nog steeds hardnekkig op zoek naar de juiste man, ik ben er druk mee."
"Maar het verwachtingspatroon van de buitenwacht is misschien ook wel erg hoog", vervolgt de coach. "Men moet zich wel realiseren dat wij een bepaald salarisplafond hebben. Daar houden we ons aan, want NAC is al eerder in de problemen gekomen door dat niet te doen."
Ook dat de club in de Jupiler League speelt heeft zijn weerslag. "En daarnaast speelt het feit dat we eerste divisie spelen. Ik zie af en toe namen voorbij komen van uitstekende spelers, en die hebben we ook op lijsten staan, maar jongens die 400.000 euro verdienen bij een club zijn gewoon niet haalbaar voor NAC."
De eerdere kandidatenNAC zag dan ook al heel wat beoogde spitsen aan de neus voorbij gaan. Recente voorbeelden zijn Michiel Hemmen die een Zweeds avontuur verkoos boven de Bredase club en Nathan Kabasele die liever eredivisie in Doetinchem ging spelen.
Financieel zou bijvoorbeeld de huur van IIombe Mboyo van RKC Genk (nog) niet haalbaar zijn. 'Petit Pelé', zoals zijn bijnaam luidt, is in België op een zijspoor terecht gekomen, maar nog altijd veel te duur voor NAC.  
Zoektocht gaat verderEn dus gaat de zoektocht verder, NAC stroopt de Europese velden af. "We zijn met verschillende categorieën spelers bezig", zegt Maaskant. "Met jongens die wat ouder en meer ervaren zijn en we hebben ook wat jongere jongens op het oog. Maar het niveau speler dat wij willen hebben, wil zelf graag op een hoger niveau spelen. En dan moet je eerlijk zijn, de Nederlandse eerste divisie staat niet het allerhoogst aangeschreven."  
Toch wanhoopt Maaskant niet als de NAC de juiste spits niet op tijd binnen weet te halen. "Laat ik voorop stellen dat we gewoon een spits hebben. Mats Seuntjens kan in de spits spelen, maar ook Kevin Brands. Die laatste heeft vijftig procent van zijn wedstrijden vorig jaar bij Volendam in de spits gespeeld en tweeëntwintig goals gemaakt."
'Geen blinde paniek'"We hebben ook nog Borahsasar en Robinson. Dat zijn jongens die misschien nog niet helemaal klaar zijn voor de basis, maar wel degelijk inzetbaar. Wat dat betreft is er geen blinde paniek", aldus Maaskant.  
Maaskant, die ook technisch directeur is, blijft dus rustig. Maar na de training was hij wel als een speer verdwenen. De coach sloeg de lunch, en dat is ongebruikelijk, met zijn spelers over. Als hij naar zijn auto loopt, vraagt iemand wat hij dan wel gaat doen? 'Een nieuwe spits halen', is het antwoord.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.