Bosschenaar drie jaar achter de tralies voor gewelddadige overval op hennepkwekerij

31 juli 2015 om 17:27
nl
Een 28-jarige man uit Den Bosch moet drie jaar de cel in voor de overval op een hennepkwekerij in Sint Maartensdijk. De man is ook veroordeeld voor witwassen, een woninginbraak in Den Dungen en een poging daartoe in Schijndel.
Geschreven door

Vier andere mannen in de leeftijd van 30 tot 42 jaar zijn voor de overval op de hennepkwekerij veroordeeld tot 2,5 jaar celstraf.
Bewoner gekneveldHet vijftal overviel in juni 2011 een huis in Sint Maartensdijk. De voeten van de bewoner werden vastgebonden en het slachtoffer werd geslagen. De mannen, onder wie de Bosschenaar, namen een grote hoeveelheid wiet en een auto mee. De ripdeal was goed voorbereid.
De officier van justitie had acht jaar celstraf geëist tegen de man uit Den Bosch. Zijn straf valt fors lichter uit omdat de rechtbank van Den Bosch hem vrijspreekt van onder meer inbraken in Sint-Michielsgestel en Zaltbommel.
Geld betalenHet vijftal moet ook het financiële voordeel dat zij van de overval hebben gehad, betalen aan de Staat. De rechtbank schat dit bedrag op 9.450 euro per persoon.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.