Haalt de ligfiets van TU Delft en VU Amsterdam zijn topsnelheid tussen Helmond en Nuenen?

31 juli 2015 om 17:59
nl
De A270 tussen Helmond en Nuenen is volgende week zondag het decor voor de testrit van de aerodynamische ligfiets van studenten van TU Delft en VU Amsterdam. De studenten willen hun eigen record snelfietsen aanscherpen tijdens de World Human Powered Speed Challenge in Amerika. Voordat het zover is, moet de fiets wel getest worden.
Geschreven door

Het wereldsnelheidsrecord staat met 133,78 kilometer per uur op naam van Sebastiaan Bowier. “Dat is een hele uitdaging”, aldus coach Taco van der Hoorn.
Ook het snelheidsrecord voor dames wordt aangevallen. Dat staat sinds 2010 met 121,81 kilometer per uur op naam van Barbara Buatois uit Frankrijk. Lieske Yntema moet het record aan diggelen rijden.
Rijrichting afgeslotenDe A270 tussen Helmond en Nuenen is de ideale testlocatie voor de studenten omdat het een tweebaansweg is die vrijwel helemaal rechtdoor gaat. Voor de rit wordt zondagochtend tussen negen en twaalf uur één rijrichting afgesloten voor het verkeer. Er wordt een tijdelijke omleidingsroute ingesteld via Nuenen.
De records moeten sneuvelen tijdens de World Human Powered Speed Challenge in het Amerikaanse Nevada. De wedstrijd wordt gehouden van 14 tot en met 19 september.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.