PSV-spits Pereiro maakt kennis met Nederland: 'Er ligt hier nergens papier op de grond, zo netjes!'

1 augustus 2015 om 10:00
nl
Gastón Pereiro is bezig aan zijn eerste weken bij PSV in Eindhoven. De 20-jarige spits uit Uruguay is nog volop aan het acclimatiseren. "Wat hebben jullie in Nederland een raar klimaat. Het kan heel hard regenen en tien seconden later schijnt de zon weer."
Geschreven door

Het is niet het enige waarover Pereiro zich in ons land heeft verbaasd. "Het is in Nederland ontzettend netjes. Er ligt bijvoorbeeld nergens papier op de grond."
De voetballer heeft het naar eigen zeggen goed naar zijn zin bij PSV. "Ik ben hier goed opgevangen. Dat maakt het een stuk makkelijker om te acclimatiseren."
Nederlandse lesAan Nederlandse les gaat de Uruguayaan beginnen. "Ik maak binnenkort een start, maar jullie hebben een lastige taal. De basis hoop ik snel te leren."
Het eerste belang van de spits is een plek veroveren in het elftal van trainer Phillip Cocu. "Ik ben op meerdere posities in de voorhoede inzetbaar. De coach maakt uiteindelijk de beslissing waar ik kom te spelen." Zijn concurrenten heeft Pereiro inmiddels in kaart gebracht. "Dat zijn alleen maar goede spelers."
Cruijff? Die naam ken ik welZijn eerste officiële wedstrijd kan Pereiro zondag spelen. Dan staat het duel om de Johan Cruijff Schaal tegen FC Groningen op het programma. "Johan Cruijff? Ik ken zijn naam wel. Ook heb ik wel eens wat beelden van hem gezien op televisie. Ik hoop dat we zijn prijs winnen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!