Zwevende urn in de vorm van hoofd overledene kanshebber Funeral Award: mooi of doodeng? - Omroep Brabant

Zwevende urn in de vorm van hoofd overledene kanshebber Funeral Award: mooi of doodeng?

31 juli 2015 om 20:36
Je moet het maar willen. Een zwevende urn in de vorm van het hoofd van je overleden dierbare. Martin Jeuken en Wendy van der Weerden uit Someren-Eind bedachten het. Niet alleen dat, de zwevende urn maakt ook nog eens kans in de prijzen te vallen bij de International Funeral Awards.
Geschreven door

De bedenkers begrijpen maar al te goed dat je het verschrikkelijk kunt vinden. "Ik kan me voorstellen dat mijn dochters zullen zeggen 'ik wil ons pap niet op de keukenkast. Zit hij ons nog iedere keer aan te kijken'", vertelt Martin met een grote grijns.
'Best een raar gezicht'"Je vindt het of helemaal geweldig of je vindt het eng", vertelt Wendy. Ze heeft ze ook een exemplaar laten maken. "Het is best een raar gezicht om jezelf zo terug te zien."
Het hoofd van Wendy zweeft in de gedenksteenwinkel boven een elektromagnetische plaat. Aan de onderkant van het hoofd zit een buisje waarin je een deel van de as kunt stoppen.
Voor je dood over nadenkenDe urn is 3D geprint. Je moet er dus voor je dood over nagedacht hebben, want de 3D-scan van je gezicht moet in levende lijven gebeuren.
De zwevende urn is nog maar net op de markt en is dus nog niet verkocht. De prijs is maximaal 2500 euro, maar het hangt af van het gewicht. "We zijn dit nog aan het doorontwikkelen", vertelt Martin.
Geluid erbij?"Je hebt zo veel mogelijkheden met 3D-printen. Je kunt het nu al in verschillende vormen, materialen en kleuren laten maken. Wie weet komt er in de toekomst nog wel geluid bij."
In september wordt de zwevende urn door de jury van de International Funeral Awards bekeken. Dan blijkt of ze door zijn naar de finale op 24 oktober in Berlijn.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...