Video

FC Oss klopt Al-Dhafra en is klaar om te verrassen in de Jupiler League

31 juli 2015 om 22:12
nl
"Ik kan alleen maar tevreden zijn over de ontwikkeling van het team. We gaan steeds beter voetballen. Als we dat doorzetten komen we vanzelf op een plek te staan waarmee wij misschien een aantal mensen gaan verrassen." Dat zei trainer Reinier Robbemond van FC Oss, na de oefenwedstrijd tegen Al-Dhafra.
Geschreven door

Een week voor de competitiestart nam FC Oss het vrijdagmiddag in het rustieke Garderen op tegen het heetgebakerde Al-Dhafra uit de Verenigde Arbische Emiraten.
Oss wint vriendschappelijk duelDe 'vriendschappelijke' wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door de Ossenaren. Wonder boven wonder raakte geen enkele speler van Oss geblesseerd, tot opluchting van Robbemond.  
"Ze gaan gewoon over de schreef", maakte de trainer zich na de wedstrijd boos. "Ik heb meerdere keren natrappen gezien. Dan moet je als team volwassen zijn en zorgen dat het niet uit de hand loopt. Dat is gelukt, maar ik had in de rust liever gesproken over ons voetbal. Nu ging het alleen over hoe we escalatie moesten voorkomen."  
'Ik voel me nu al thuis bij FC Oss'Voetballend was FC Oss de betere tegen Al-Dhafra. Aanwinst Seku Conneh maakte twee echte spitsengoals. Beide keren was Stijn Rambach met goed voorbereidend werk verantwoordelijk voor de assist. Na de twee goals van Conneh scoorde Al-Dhafra, maar Richard van der Venne besliste vlak voor tijd de wedstrijd: 3-1.
Conneh is gelukkig bij zijn nieuwe club. "Ik ben heel goed opgevangen en voel me nu al thuis bij FC Oss. Ze hebben veel vertrouwen in mij en ik krijg de kans om mezelf hier te bewijzen." Conneh hoopt in Brabant een transfer naar de eredivisie te verdienen. "Ik hoop dat ik zoveel mogelijk doelpunten voor Oss kan maken, om vervolgens een transfer te maken."  
Publiek vermaken en wedstrijden winnenCoach Robbemond wil dit seizoen het publiek vermaken én wedstrijden winnen. "Oss wil dit seizoen voetbal spelen waarmee je mensen naar het stadion krijgt. We willen het initiatief hebben in wedstrijden en spelen elke pot voor de winst. Of dat nu uit bij NAC is of thuis. We gaan voor de winst."
Een doelstelling wil Robbemond niet formuleren.  "Wat ons spel gaat opleveren dat zien we wel, maar niemand verwacht dat we kampioen worden."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.