Moeder worstelt met verlies doodgeschoten Tommie van der Burg: 'Wie zit er achter zijn dood?'

1 augustus 2015 om 13:33
nl
De moeder van Tommie van der Burg (31) uit Best, die in april in Eindhoven om het leven kwam bij een dodelijke schietpartij, is een emotioneel wrak. Ze lijdt dagelijks onder het verlies van haar zoon en heeft ook schuldgevoelens. 'Ik lag gewoon te slapen terwijl mijn kind dood werd geschoten. Die ene kogel heeft ook mij gedood', zegt ze zaterdag in een interview met De Telegraaf.
Geschreven door

Van der Burg werd op 13 april 's nachts in zijn auto meerdere keren onder vuur genomen bij hotel Van der Valk aan de Aalsterweg in Eindhoven. In eerste instantie gingen de hulpdiensten uit van een ongeluk.
Toen er op kogelhulzen werd getrapt, werd duidelijk dat het om een schietpartij ging. Zeven kogels doorboorden het portier, één kogel raakte Van der Burg. Die werd hem fataal.
Lees ook: Man doodgeschoten in auto bij hotel Van der Valk aan Aalsterweg in Eindhoven
De dag daarvoor was haar zoon nog bij zijn moeder Gitte op bezoek geweest. 'Mam, wat er ook gebeurt: ik hou van je, zei hij. Even later reed hij auto de straat uit. Toen reed hij mijn leven uit', vertelt ze in het interview.
'Geen lieverdje'Die zondagnacht werd Gitte wakker gebeld door de vriendin van haar zoon, die haar totaal overstuur vertelde dat Tom dood was. 'De grond viel onder me weg. Het kon niet waar zijn. Ik lag gewoon te slapen terwijl mijn kind dood werd geschoten. Ik merkte er als moeder niets van. Het is een rotgevoel: alsof ik hem in de steek heb gelaten.'
Gitte heeft geen idee wie er achter de aanslag op haar zoon zit. Ze wist dat Tommie geen lieverdje was, maar dat hij doelwit zou worden van een professionele aanslag, past totaal niet bij het beeld dat ze van hem had. Ze hoopt dat snel duidelijk is wie haar zoon heeft vermoord en waarom.
Eerder veroordeeldVan der Burg werd vier maanden geleden veroordeeld tot vijf maanden gevangenisstraf voor betrokkenheid bij een schietpartij in Heesch in oktober 2013. Of hij ook daadwerkelijk geschoten had, kon niet worden bewezen. Van der Burg was in hoger beroep gegaan tegen zijn straf en wachtte die zitting in vrijheid af.
Een paar weken na de schietpartij in Heesch werd hij gezocht op het parkeerterrein bij Van der Valk in Vught. Tientallen bewapende agenten in kogelvrije vesten zochten urenlang naar de man maar hij wist te ontkomen. Op 9 juli 2014 werd hij alsnog gearresteerd.
Handel in grondstoffen synthetische drugsIn juni werd bekend dat Van der Burg in de xtc-handel zat. Hij was verdachte in een omvangrijk onderzoek naar de handel in grondstoffen voor synthetische drugs.
Er zijn nog altijd geen verdachten aangehouden na de gewelddadige dood van Van der Burg. De politie plaatste eind mei een speciale internetpagina op haar website om zo meer informatie te krijgen over de liquidatie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.