Video

Ingehaald door internet en streamingdiensten, cd-zaak Berk Music sluit de deuren

1 augustus 2015 om 14:43
nl
Nooit meer neuzen in bakken vol cd's, nooit meer even luisteren naar een nog onbekende artiest aan de counter. Ingehaald door internet en streamingdiensten sluit een begrip in Eindhoven haar deuren. Muziekwinkel Berk Music aan de Woenselse Markt in Eindhoven stopt.
Geschreven door

De Eindhovense winkel Berk Music werd 45 jaar geleden gevestigd in Woensel. "Nu wordt de muziekwereld bepaald van bovenaf. Toen we begonnen bepaalde het volk wat een hit werd", legt John van de Ven achter de balie uit.
"Wij wisten wat er uit kwam en als het interessant is kochten we dat in. Maar tegen gratis muziek kunnen we niet concurreren. Met de komst van Napster was het eigenlijk al gedaan."
UitverkoopGrote posters met 'opheffingsuitverkoop' en '50% korting' hangen voor en door de winkel. Tegen elf uur zijn er toch verschillende klanten binnen. Ze komen af op de korting of wippen nog even binnen om afscheid te nemen.
"Ik vind het verdwijnen van de winkel jammer",  vertelt een klant. "Het neuzen door de bakken is toch anders dan online je muziek uitzoeken. Ik ben nu eigenlijk opzoek naar de Zangeres zonder naam."
Wel door in de muziekHet sluiten van de zaak betekent niet het vertrek van familie Van den Berk uit de muziek. De familie richt zich nu onder meer op het management van artiesten en het uitbrengen van cd's op het eigen platenlabel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.