Waarom werd de extreem vermagerde Bordeauxdog in Deurne niet in beslaggenomen?

1 augustus 2015 om 17:48
nl
Waarom is de extreem vermagerde hond die vrijdag door de Dierenpolitie werd aangetroffen bij een adres in Deurne niet in beslaggenomen? Die vraag houdt veel mensen bezig. Volgens de politie is het absoluut niet zo dat er niets is gedaan. "Maar een inbeslagname waardoor een hond in het asiel belandt, is niet per definitie altijd beter."
Geschreven door

'Wie laat deze hond nu achter bij deze vrouw?' en 'Hoe komt het dat deze hond niet is meegenomen, het kan niet erger. De volgende stap is de hongerdood', het zijn enkele van de reacties op het artikel dat vrijdag op de website verscheen.
PuppiesDe sterk vermagerde Bordeauxdog in Deurne kreeg onlangs puppies, zo meldde een politiewoordvoerder zaterdag. "Het kan zijn dat de hond door de bevalling en het voeden van de pups sterk is afgevallen, maar dat kunnen we niet met zekerheid zeggen."
In sommige gevallen, zoals nu met jonge hondjes, is het beter voor een hond om op de plek te blijven waar hij is, aldus de woordvoerder. Daarnaast zijn aan de inbeslagname van een hond ingewikkelde regels verbonden.
Verplicht naar de dierenarts"De Dierenpolitie heeft bestuursdwang bij de eigenaresse opgelegd. Dat betekent dat zij verplicht is om met de hond naar de dierenarts te gaan. De dierenarts zal met een advies komen hoe de hond er weer bovenop geholpen kan worden, en de eigenaresse is verplicht dit advies op te volgen."
HercontroleDe Dierenpolitie zal op korte termijn opnieuw naar Deurne gaan voor een hercontrole. "Als dan blijkt dat het nog steeds niet goed gaat met de Bordeauxdog, dan zal het dier in bewaring worden gesteld en op een geheime locatie worden ondergebracht. Alle kosten die hierbij worden gemaakt, zijn voor de eigenaar. Ook de kosten voor de dierenarts."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.