Video

Willem II wint oefenduel van Sivasspor: Lesly de Sa maakt enige treffer

1 augustus 2015 om 18:32 • Aangepast 21 november 2020 om 16:50
nl
Willem II heeft zaterdagmiddag tijdens de traditionele Koningsdag met 1-0 gewonnen van Sivasspor. Een week voor aanvang van de nieuwe competitie besliste Lesly de Sa het afsluitende oefenduel tegen de Turken met een rake volley. 
Profielfoto van
Geschreven door

Ondanks een veldoverwicht en twee grote kansen voor aanwinsten Ojo en Živkovic kwam de nummer negen van de vorige competitie in de eerste helft niet tot scoren.
Traag tempoIn de zeventigste minuut volleerde een andere nieuwkomer, Lesly de Sa, na een verre ingooi van Dico Koppers wel raak: 1-0. Willem II opereerde in een traag tempo, maar was wel duidelijk beter dan de uit het hart van Turkije afkomstige tegenstander.
De Turken speelden alsof ze gezamenlijk vakantie vierden in Nederland en het oefenduel daarbij een hinderlijke onderbreking was. Keeper Kostas Lamprou van Willem II tankte alvast vertrouwen voor de nieuwe liga door in de tweede helft een penalty te keren.
Oefenen met basiselfTrainer Jurgen Streppel oefende zaterdag zo lang mogelijk met zijn beoogde basiself. Nieuwelingen Koppers, Ojo, Živkovic, Falkenburg en De Sa hadden tijdens de generale repetitie voor het eerste thuisduel tegen Vitesse allen een plekje in de basis gekregen.
Na het oefenduel werd de selectie tijdens de jaarlijkse open dag voor de hoofdingang van het stadion voorgesteld aan het publiek. Terell Ondaan kreeg daarbij een hartverwarmende steunbetuiging van de aanhang van Willem II.
Fans van de club hadden honderden handtekeningen ingezameld voor de langdurig geblesseerde vleugelspeler. Zo'n 5000 supporters bezochten de Koningsdag in Tilburg. [Tweet:body:https://twitter.com/job_dusoleil/status/627457592793677824]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.