Video

Ouderwets druk bij open dag RKC Waalwijk: 'Men ziet dat RKC in de lift zit'

1 augustus 2015 om 22:10
nl
Eigenlijk verrast het hem niet, zegt RKC-directeur Remco Oversier, kijkend naar de duizenden bezoekers van de open dag van RKC Waalwijk zaterdag. “De mensen in Waalwijk zetten massaal de schouders onder deze club,” heeft hij de afgelopen maanden gemerkt. “Men ziet dat RKC in de lift zit. En dat er zoveel volk op deze open dag afkomt, maakt mij als directeur erg trots.”
Geschreven door

Voor een club die langs de financiële en sportieve afgrond ging, is de belangstelling voor de open dag inderdaad buitengewoon. Alsof iedereen alweer is vergeten hoe slecht de Waalwijkse trots ervoor heeft gestaan.
Oversier: “Ik wil het geen rampjaar noemen. Sportief was het dat weliswaar, maar op alle andere fronten konden we schoon schip maken. We zijn financieel nog niet waar we willen zijn. Maar het gaat de goede kant op. We hebben een frisse spelersgroep, die herkenbaar voetbal speelt. Het publiek ziet dat bij RKC iets gebeurt. We hebben reeds 1000 seizoenkaarten verkocht en verwachten er minimaal evenveel van de hand te doen als afgelopen seizoen.”

Aantrekkelijk voor talent
Realisme staat in Waalwijk tegenwoordig centraal: de club werkt met een spelersbegroting van een half miljoen, en er gaat geen cent meer uit dan in kas is. Toch is het niet lastig spelers te contracteren, zegt de directeur.
“We zijn nog steeds RKC. Jongens kijken niet puur alleen naar het geld, maar ook naar de uitdaging om als voetballer beter te kunnen worden. En dat kan bij RKC. Oudere spelers helpen we bovendien maatschappelijk op weg. Bijvoorbeeld Steef Nieuwendaal voetbalt bij ons en kan ook bij een sponsor werken.”

Klaar voor de start
Sinds de start van de voorbereiding werkt trainer Peter van den Berg met een vrijwel intacte selectie. Het is de automatismen ten goede gekomen. RKC is daardoor klaar voor de start van de competitie, volgende week bij Telstar.
“Je zag de stijgende lijn vorig jaar al, sinds de nieuwe trainer startte,” zegt Maikel Verkoelen, één van de weinige spelers die is overgebleven van vorig seizoen, na de 1-0 nederlaag tegen het Saudische Al Shabab zaterdagmiddag. “Met deze coach zit er een idee achter ons spel, we gaan met een goede tactiek het veld in. Dat maakt echt het verschil.”

Bescheiden
Na het afgelopen seizoen is in elk geval één les geleerd: RKC gaat geen concrete doelstelling uitspreken. “Met een half miljoen euro hebben we het laagste spelersbudget in de Jupiler League,” aldus Remco Oversier. “Puur kijkend naar geld, is alles boven de laatste plaats mooi meegenomen. Maar we zitten ook op allerlei gebieden in de lift.”
Maikel Verkoelen vult aan: “Ooit eindigde Excelsior laatste, om het seizoen erop te promoveren. Het is maar hoe het ineen valt. Ik ben blij als we mooi voetballen en punten pakken. Natuurlijk is het mooi om voor de play-offs mee te doen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.