Voor iedere onderbroek die je koopt bij deze jonge ondernemers, gaat er eentje naar Tanzania

WAALRE - Voor iedere boxershort die je straks bij Boxrs4ALL koopt, gaat er ook een exemplaar naar Tanzania. Het idee komt van de jonge ondernemers Thom Uildriks (17) uit Waalre en Spijk Geene (17) uit Eindhoven.
Vrijdag kwam het idee van Thom en Spijk als beste naar voren bij een pitch op het EYE Event in de Franse stad Straatsburg. Op het evenement, waar 7500 mensen uit heel Europa aanwezig zijn, presenteerde Thom de plannen voor zijn bedrijf voor 150 man. Het idee van de jonge ondernemers viel in de smaak.

Voorlichting
Maar wat willen ze nu precies doen? Het tweetal wil met hun bedrijf Boxrs4ALL onderbroeken verkopen op de Westerse markt. Ze hebben een groter doel dan winst maken. “Per verkochte onderbroek geven we er eentje weg aan Afrika. En we geven ze niet zomaar weg, we willen de bevolking daar ook voorlichting geven waarom het dragen van een onderbroek belangrijk is”, legt Thom uit.

Vorig jaar ging het duo drie weken naar Tanzania om vrijwilligerswerk te doen. Daar werden ze geconfronteerd met het probleem dat veel mensen geen onderbroek dragen. Over heel het continent gezien, gaat het om zo’n honderd miljoen mensen. “Daar wilden we iets aan doen.”

Duurzaam
De onderbroeken worden in Nederland op een duurzame manier gemaakt. De verpakking bestaat uit gerecyclede materialen. “En de pakketjes kunnen door de brievenbus, dus ze worden door een postbode op de fiets bezorgd”, aldus Thom.

Vanaf 1 juli moet het bedrijf actief zijn. Mensen kunnen de onderbroeken via de webshop kopen. De prijs voor een pakket van twee onderbroeken is 31,95 euro. Koop je één onderbroek, reken je 16,95 euro af. Als de zaken eenmaal lopen, willen Thom en Spijk in de toekomst de onderbroeken produceren in Afrika. “Dat is dan weer goed voor de werkgelegenheid.”

In december 2017 en januari 2018 wil het duo de eerste lading onderbroeken naar Tanzania brengen. “Hopelijk in samenwerking met Global Exploration, de organisatie waarmee we de eerste keer naar Tanzania zijn geweest.”

Passie
De jonge ondernemingsdrift komt voort uit passie. “Natuurlijk gaan wij ook gewoon op stap, maar waar iemand anders achter de PlayStation kruipt, gaan wij aan de slag met ons project.”