Video

Directeur ADDAPT Chemicals in tranen na grote brand: 'We hebben alles gedaan om dit te voorkomen'

2 augustus 2015 om 02:31 • Aangepast 21 november 2020 om 16:50
nl
Directeur Willem van Gerresheim van ADDAPT Chemicals was zaterdagavond in tranen tijdens de zeer grote brand bij zijn bedrijf aan de Achterdijk in Helmond. "Dit is compleet onbegrijpelijk. We hebben er alles aan gedaan om zoiets te voorkomen en dan gebeurt het toch."
Profielfoto van
Geschreven door

Bij ADDAPT Chemicals werken achttien mensen. Er worden onder meer milieuvriendelijke antischuimmiddelen voor lijm, inkt en verf gemaakt. "De meest gevaarlijke stoffen die we hebben zijn sojaolie en biodiesel. Die hebben een  brandpunt van boven de 270 graden. Ik heb geen idee wat de oorzaak van de brand kan zijn."
'Zeer natuurvriendelijk bezig'ADDAPT Chemicals maakt voornamelijk milieuvriendelijke additieven voor watergebaseerde verf, drukinten en smeermiddelen. "Dat is voornamelijk op natuurbasis. Natuurlijk gebruiken we ook chemicaliën maar in het algemeen zijn we zeer natuurvriendelijk bezig." [Tweet:body:https://twitter.com/Ropj/status/627597609646096386] Van Gerresheim noemt de brand een totale catastrofe voor zijn bedrijf. "Dit is ongelofelijk. Dit werpt ons zo ver terug. We moeten nu gaan kijken naar alternatieve productiemogelijkheden. Dit is een ramp voor dit bedrijf."
Grote zorgen over brand Xycrab CermaicsADDAPT Chemicals ligt naast  Xycarb Ceramics. Daar was begin juni ook een zeer grote brand. ADDAPT Chemicals werd toen pas na twee uur gewaarschuwd. De directeur maakte zich hier toen grote zorgen over. [Tweet:body:https://twitter.com/Ropj/status/627631044603326464]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.