Vier Baron 1898-fans die geïnspireerd raakten door de achtbaan van de Efteling

2 augustus 2015 om 15:19
nl
De Baron 1898. De nieuwste aanwinst van de Efteling blijft de creatieve geesten prikkelen. Het verhaal over de hebzuchtige baron Gustave Hooghmoed haalt fans over bijzondere dingen te doen. Zoals het omzetten van de muziek voor een draai-orgel.
Geschreven door

Dat idee komt uit de koker van de 19-jarige Sander Kleian uit Vught. Hij zette de aanstekelijke stoundtrack van de nieuwste Efteling-attractie om voor één van de traditioneelste muziekinstrumenten, het draai-orgel.
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=dH1on6FXcdc]
Remix van HardwellDJ Hardwell uit Breda kreeg van de Efteling het verzoek om een remix van de oorspronkelijke soundtrack te maken. Het nummer is niet in de attractie te horen of los als track verkrijgbaar, maar werd in beperkte oplage uitgedeeld. De exclusieve schijfjes deden het goed op Marktplaats.
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=_D3IqRXecNY]
Tattoo van logoBaron 1898 boeit meer fans. Rick uit Roosendaal is nu al zó dol op de attractie dat hij het logo op zijn arm liet tatoeëren. "Ik ben verliefd op deze achtbaan", zo verklaarde de 24-jarige liefhebber. "Hij ziet er precies zo uit als op de plaatjes van de Efteling."
Animatie van Baron 1898Ook de negen jaar jongere Gijs de Groot uit Rosmalen raakte geïnspireerd door de nieuwste Efteling-attractie. Hij besloot er een animatie van te maken. "Het is een heel mooi filmpje voor een 15-jarige jongen. Dat heeft hij heel knap gedaan", reageerde de Efteling.
[YouTube:body:https://www.youtube.com/watch?v=h9LmgNDF3_4]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.