Wat is dat toch met PSV en penalty's? 'Wellicht stond er te weinig druk op'

3 augustus 2015 om 00:30 • Aangepast 21 november 2020 om 16:49
nl
PSV lijkt nog steeds moeite te hebben met het benutten van penalty's. Vorig seizoen verloren Memphis Depay en Luuk de Jong na missers hun recht om vanaf elf meter aan te leggen. Logische opvolger leek Andrés Guardado, maar ook hij faalde zondag.
Profielfoto van
Geschreven door

FC Groningen-keeper Sergio Padt stopte de penalty in de slotfase van de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. Tijdens de Gold Cup schoot Guardado er namens Mexico een paar onberispelijk in.  
Trainer Phillip Cocu had er na afloop een mogelijke verklaring voor. "Wellicht dat er te weinig druk op stond. We stonden al met 3-0 vóór, terwijl de penalty's die hij voor Mexico nam cruciaal waren. Maar het is jammer."[Tweet:body:https://twitter.com/paulpostman/status/627899711186432000] ‘Ik kan ze zó nemen’Andere spelers binnen PSV willen die verantwoordelijkheid wel op zich nemen. “De mijne zijn perfect, ik kan ze zo nemen”, lachte Adam Maher na de vraag hoe het met zijn strafschoppen is gesteld. “Als ik daarvoor gekozen wordt, dan sta ik daar."  
Ook Davy Pröpper voelt zich kandidaat. "Geen probleem hoor. Als het mij gevraagd wordt, ga ik dat gewoon doen."[Tweet:body:https://twitter.com/paulpostman/status/627933819883102208] Kritisch, maar de prijs is het belangrijkstConsequenties had de gemiste penalty niet; PSV won het duel met 3-0. “We kunnen dus tevreden zijn, maar moeten wel kritisch blijven. De eerste helft was niet goed, maar de prijs is het belangrijkste nu.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.