Video

Geen spoed, dan ook in Brabant geen politie: actie voor een betere cao

3 augustus 2015 om 09:18 • Aangepast 21 november 2020 om 16:49
nl
De politie bellen voor geluidsoverlast van de buren, blikschade na een aanrijding of een kat in de boom, heeft maandag weinig zin. De politie reageert ook in Brabant alleen op spoedeisende meldingen. Bel je voor minder ernstige dingen dan krijg je te horen dat de politie actie voert voor een betere cao.
Profielfoto van
Geschreven door
Wachten op privacy instellingen...

De nieuwe actie betekent dat agenten alleen op een melding af komen wanneer de veiligheid direct in het geding is. De actie begint maandagmorgen om negen uur en duurt tot middernacht. Als de actie maandag niks oplevert, volgt volgende week dezelfde actie op maandag en dinsdag en eventueel komt daar een week later de woensdag bij.
'Bij spoed komen wij'Woordvoerder Willie Deijkers geeft namens de actievoerende agenten aan dat mensen ook maandag kunnen rekenen op de politie. "Bij spoed en wanneer noodhulp nodig is, dan komen wij. Dat verandert niet", geeft hij aan. Van minder dringende zaken wordt volgens hem een melding aangemaakt. En hierop wordt vervolgens later door de politie gereageerd.
Minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie liet eerder weten het onbegrijpelijk te vinden dat de politiebonden weer actie gaan voeren. Volgens hem heeft het kabinet extra geld uitgetrokken voor onder meer vijf procent loonsverhoging. De bonden vinden echter dat de minister zich van de domme houdt en heel goed weet waarom agenten opnieuw actie voeren.
Gaat om meer dan loonsverhogingZo benadrukken ze dat het hen niet alleen om loonsverhoging is te doen. Ze willen bijvoorbeeld ook afspraken maken over het behoud van de 21 vrije weekenden waar politiemensen nu nog recht op hebben.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.