Video

Willekeurige of gerichte actie? Brand auto burgemeester Rucphen nog een raadsel

3 augustus 2015 om 11:42
nl
Waarom werd de BMW van burgemeester Marjolein van der Meer Mohr van Rucphen en haar echtgenoot in brand gestoken? De politie en ook de burgemeester zelf tasten nog in het duister. "We hebben sporen- en buurtonderzoek gedaan, maar er is nog geen verdachte in beeld", aldus een woordvoerder van de politie maandag.
Geschreven door

"Er gaan vaker auto's in vlammen op", zegt de woordvoerder. Dat geldt ook in deze omgeving: vorige maand brandden ook al twee auto's uit naast een huis in Sint Willebrord, het dorp waar de burgemeester woont. Halverwege juli was het raak in buurdorp Sprundel.
Nooit bedreigdDe grote vraag is of de brandstichting van afgelopen weekend willekeurig was, of een gerichte actie tegen Van der Meer Mohr. Ze trad begin 2011 aan als burgemeester en is naar eigen zeggen nooit bedreigd.
De politie gaat maandag in Rucphen opnieuw met getuigen van de brand en andere inwoners van Sint Willebrord praten. "Misschien zijn er bijvoorbeeld mensen die beelden hebben gemaakt die wij kunnen gebruiken." Meerdere aanwijzingen duiden erop dat de auto van de burgemeester in brand is gestoken, maar details kon de politiewoordvoerder nog niet prijsgeven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.